torstai 31. lokakuuta 2013

Edistystä!

Vihdoinkin saimme vaihdon opintopisteet hyväksiluetuiksi!

Tälle poissa olevalle henkilölle asetettiin vihdoinkin sijainen, joten mentiin sitten katselemaan josko hän olisi paikalla. Ensimmäisellä kerralla kohtasimme vain "kokouksessa"-lapun mutta sitten vihdoin pääsimme ihan ihmisten puheille!
Esitimme vaivalla tehdyt suunnitelmamme siitä mitä kursseja haluaisimme mihinkin kokonaisuuteen ja millaisilla opintopisteillä. Vastuussa oleva henkilö kaiveli hetken kansioitaan ja papereitaan ja sanoi sitten, että koska kaikille samassa kohteessa vaihdossa olleille korvataan opintopisteet samallalailla (reilua, totta kai), mekin saisimme alkuperäisten noin 1,5 kertaisten opintopisteiden sijasta kaikki vaihdossa suoritetut opintopisteet tuplana. Tuplana! Alkuperäisen 45 opintopisteen sijaan sain siis 60!
Mietimme sitten jaottelua vielä vähän uudestaan ja suosituksen mukaan minun lopullisiksi suorituksiksi tuli Kansainväliset opinnot -kokonaisuus (20 opintopistettä vaihdosta, 5 op vaihdon pituudesta ja 2 op lähtö- ja paluuorientaatioluentoihin osallistumisesta) ja Japanin kieli ja kulttuuri -sivuaine (40 opintopistettä).
Hauskinta on se, että yliopiston suositus on suorittaa 30 opintopistettä per lukukausi (60 siis koko lukuvuonna) mutta vaihdossa vastaava määrä on vain 20/lukukausi. Tulipahan sitten kuitenkin suoritettua kokonaisen suomalaisen lukuvuoden verran opintopisteitä. x) Kelpaa, en ole nyt juurikaan jäljessä.

Ja KELAkin uskoi suosiolla selitykseni puuttuvista opintopisteistä, joten siitä ei tullut sen suurempaa ongelmaa.

Eilen juuri oli tuo paluuorientaatioluento, jossa vain puhuimme vähän kulttuurishokista ja yleisesti purettiin asioita jotka olivat kivoja tai ikäviä kun palasi Suomeen. Sen jälkeen oli tarkoitus mennä pariksi tunniksi juttelemaan seuraavana lukukautena (kevääksi siis) vaihtoon lähtevien kanssa, mutta koska kukaan ei ollut menossa Japaniin, kv-koordinaattorimme ei istuttanut meitä siellä turhia vaan päästi meidät kotiin.


Muuten opinnot ovat jatkuneet kuten aina. Hiljan ollut japanin tentti ei tosin mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut, alustavien tulosten mukaan, mutta katsotaan nyt... toivottavasti menee kuitenkin läpi, en haluaisi uusia.


Tässä päivänä eräänä oli tällaista...

mutta kolmen päivän päästä näytti tältä. Nyt tuo lumi on tosin jo sulanut pois mutta kyllä se siinä hetken oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti